Produse alimentare si bauturi
Bruker ofera spectrometre FT-IR, FT-NIR si TD-RMN care incorporeaza tehnologii de ultima generatie pentru analiza parametrilor de calitate ai produselor alimentare si ai bauturilor, precum si pentru aplicatii de cercetare in acest domeniu.
Gama de instrumente permite atat caracterizarea materiilor prime (determinarea continutului de proteina, grasime, fibre, apa, cenusa, etc.) cat si a produselor finite. Mai mult, analizoarele Bruker sunt capabile sa monitorizeze procesele de fabricatie, sa controleze procesele biologice (de ex. fermentatia) si sa caracterizeze produsii intermediari.
Pentru a acoperi intreaga diversitate de teste intalnite in industria alimentara, Bruker ofera o mare varietate de accesorii pentru citirea probelor: sonde cu fibra optica, sfere de integrare, diverse accesorii de transmisie, etc.
Exemple de aplicatii in industria alimentara:
- Analiza produselor alimentare utilizand spectrometria FT-NIR;
- Determinarea continutului de grasime SFC TD-RMN;
- Caracterizarea uleiurilor comestibile utilizand spectrometria FT-NIR;
- Determinarea dimensiunii particulelor in emulsii TD-RMN;
- Identificarea bacteriologica utilizand spectrometria FT-IR;
- Determinarea continutului de ulei si umiditate din seminte si fructe cu coaja lemnoasa TD-RMN.
Numeroase alte aplicatii sunt disponibile la cerere.
Simply ONE FT-NIR for all Dairy Applications
Realize exceptional return on investment with the MPA Simply ONE FT-NIR. This affordable dairy analyzer is for both large and small operations with no compromise in performance. Comes calibrated with standardized samples and will stay calibrated when it gets to your lab.