Investigarea Defectelor

Investigarea Defectelor

Published In: News 06 Feb / 2017 Hits: 1436


Produsele cu defecte au un impact negativ serios atat asupra consumatorilor cat si asupra producatorilor.

In situatiile cele mai grave, defectele pot conduce la afectarea sanatatii consumatorilor, actiuni in justitie si distrugerea reputatiei producatorilor.

Pentru a preveni astfel de consecinte dramatice, controlul de calitate si investigarea detaliata a defectelor si a cauzelor acestora sunt esentiale.

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru aparitia defectelor in produse este reprezentata de contaminanti. Prezenta diverselor particule, fibre sau incluziuni nedorite conduce la scaderea calitatii iar in anumite situatii efectele pot fi grave, cum este in cazul produselor electronice si farmaceutice.

Pentru a identifica sursa contaminarii pe fluxul de productie este absolut necesara determinarea compozitiei chimice a contaminantilor. Spectrometria si microscopia FT-IR si Raman sunt unelte esentiale pentru elucidarea naturii chimice a contaminantilor, fiind un pas obligatoriu pentru adoptarea de masuri corective eficiente.

Descoperiti cum contribuie instrumentele Bruker la investigarea defectelor intr-o prezentare excelenta la http://www.failure-analysis-ftir.com/.

Memory Usage: 3.496323 MB
Execution Time: 0.159502 seconds